Skotsk Whisky-ekspedition

En eksklusiv mulighed for at bo på et verdensførende destilleri og opleve produktionen af whisky

EBS er gået sammen med verdens mest prisbelønnede, skotske Single Malt Whisky i bestræbelsen på at skabe en helt unik og omfangsrig oplevelse for whisky-entusiaster og erfarne bartendere i hjertet af Speyside i Skotland. Der vil være praktisk træning på det familieejede Glenfiddich-destilleri, og det er kun muligt at gennemføre det takket være det eksklusive samarbejde mellem William Grant & Sons og EBS.

Glenfiddich-destilleriet ligger i Dufftown, den selvudnævnte “hovedstad for verdens malt whisky”, og er hjemsted for intet mindre end 6 destillerier hvilket er temmelig imponerende taget i betragtning at antallet af indbyggere er 1.600. William Grant and Sons udfører alle stadier af whisky produktionen i Dufftown, fra korn til glas. Byg dyrkes og høstes på destilleriets egne marker før den maltes med den traditionelle, manuelle maltningsteknik. Urten gæres og destilleres i traditionelle kobber-kedler før den modnes i cirka en million egetræsfade på stedet.

Familie Destilleriet kan også prale af sit eget bødkeri og over fire dage, vil du lære om alle stadierne af whisky processen gennem praktisk uddannelse fra hjertet af industrien. Se, duft, og smag dig vej gennem denne utrolige produktionsmetode, og få en viden som hidtil kun har været forbeholdt indbudte VIP-gæster hos Glenfiddich. Hvis du vil lære om skotsk whisky, er der ingen bedre måde at gøre det på end gennem EBS’ Skotsk Whisky-ekspedition i Speyside, hvor der er omkring 50 destillerier.

Bo på Glenfiddich-destilleriet

Deltagere på denne eksklusive ekspedition vil blive indlogeret på private værelser i hytter ved destilleriet. Dette aldeles eksklusive tilbud er kun muligt grundet vores samarbejde med Glenfiddich, idet værelserne på stedet ikke er tilgængelige for offentligheden. Opholdet på selve destilleriet betyder at der ikke spildes et eneste sekund af din tid, og du vil kunne fordybe dig i whiskyproduktion fra morgen til aften. Nogle måltider vil blive tilberedt af destilleriets dygtige kokke, og alle hytter har desuden komplette køkkener.

Fra byg til øl

Du vil være omgivet af Glenfiddich’s bygmarker og afhængig af sæsonen, vil du eventuelt se hovedingrediensen i faserne hvor den bliver sået, gror eller høstet. Få mulighed for at malte korn og se spireprocessen omdanne stivelsen til sukker. Lær at beregne udbyttet, afprøv sprødheden, mål tyngdekraften og tjek gærens levedygtighed. Duft og smag dig vej gennem maltning, mæskning og gæring.

Destillationshuset

Oplev et fungerende destilleri indefra og mød den kobbersmed der har arbejdet længst indenfor industrien! Du kommer til at destillere din egen lille portion, tjekke kobberet for revner, måle resterende kobbertykkelse, nippe til ren sprit direkte fra destillationsapparatet samt lære hvad mester-destillatørerne faktisk putter i hver sjat.

Fade og bødkere

Oplev noget de færreste oplever! Udforsk forskellige typer lagerbygninger, se det unikke Solera-kar i lagerbygning nr. 8 og smag på whisky direkte fra fadet.

Få mest muligt ud af stedets bødkeri og prøv kræfter med at lave dit eget fad med hjælp fra mesterbødkere som har årelang erfaring. Træet har en enorm påvirkning på whiskyens endelige aroma, og producenterne tager det meget seriøst. Se, føl og lær hvad der indgår i udvælgelsen af det oprindelige træ, niveauet af trækul, modningsvarighed samt forskellige slags eftersmag.

Eksklusive smagsprøvninger og blending

Du kan udvikle dine smagsløg på eksklusive whisky-smagninger sammen med eksperter. Uanset om du er en erfaren prøvesmager eller er nybegynder, så er det afgørende at kunne identificere karaktertræk og udvide smagssansen for at kunne forbedre din evne til at nyde og forstå whiskyen.

På denne ekspedition kommer du til at smage whiskyer som du helt sikkert ikke har smagt før. Alle kurser er forskellige, men du vil formentlig komme til at smage whiskyer i alle afskygninger. Du kommer til at smage ren sprit, fade der endnu ikke har været brugt, eksperimentale modninger eller eftersmag samt EBS’ egen aftapning fra Glenfiddich Gallery. Afslutningsvist vil du blende din egen whisky og få den med på flaske!

Lær af eksperterne

EBS er gået sammen med William Grant and Sons i bestræbelsen på at skabe en helt unik og skræddersyet oplevelse for whisky-entusiaster og passionerede bartendere. Vi har en lang tradition for praktisk undervisning, og Glenfiddich-destilleriet er blevet udvalgt til dette særlige samarbejde fordi det har alt hvad man kan ønske sig på ét og samme sted. Udover at få adgang til områder der er utilgængelige for offentligheden, vil du også få ekspertinstruktion fra professionelle folk med årelang erfaring. Hvis du elsker skotsk whisky, vil du få den ultimative oplevelse her!

HVAD OMFATTER DENNE UNIKKE EKSPEDITION?

  • 5 nætters indkvartering på et privat værelse i et sommerhus på stedet
  • 4 buffet frokoster
  • 1 gallamiddag: 3-retters menu, 4 cocktails og en meget speciel dram
  • 8 kaffe/te pauser
  • En prøve af skotsk whisky, som du har blendet selv
  • En ny måde at nyde whisky gennem ekspert prøvesmagning
  • En dybtgående forståelse af whisky-lavnings-processen

3 grunde til at booke nu

Ønsker du at benytte dig af den unikke mulighed for at bo på et skotsk whisky-destilleri og lære alt om produktionsmetoderne? Her er tre grunde til at booke Skotsk Whisky-ekspedition nu:

  1. Bo på Glenfiddich-destilleriet – ikke tilgængeligt for offentligheden
  2. Se, duft, og smag dig gennem hele whisky-produktionen: fra høst til glas
  3. Blend din egen whisky og få praktisk erfaring med kobber-apparater og fade
Mere info Bestil nu

Få adgang til din gratis brochure

Søg på listen ved at skrive navnet på dit land, eller skriv landekoden på det valgte land

EBS CARE

EBS er den eneste bartenderskole i verden, der tilbyder så høj service og et support team, som altid er klar til at besvare alle dine spørgsmål. Du har mulighed for at snakke med vores support team både før, under og efter dit bartenderkursus. Mød support teamet her.

MØD EBS CARE

Derfor skal du vælge EBS

Der er mange grunde til, at EBS er verdens bedste bartenderskole. En af dem er vores samarbejde med MatchStaff.com, der er verdens største jobportal, designet helt eksklusivt for EBS studerende. Vi tror på, at du fortjener den livsstil, som du har arbejdet så hårdt for, og vi er 100 % klar til at hjælpe dig med at få dit drømmejob.

LÆS MERE HER

LIVET HOS EBS

Bliv en del af EBS, før du begynder på dit kursus. Følg med i vores blog, læs nyheder fra skolerne og hør om de nyeste trends i bartenderverden lige her!

EBS SOCIALE NETVÆRK

Følg os på vores sociale medie kanaler, og bliv opdateret omkring vores studerende og barskoler.