Fra EBS til at arbejde i nattelivet – Celine

8th January 2015
Fra EBS til at arbejde i nattelivet – Celine

En stor procentdel af de EBS elever, som tager til Barcelona efter at have bestået kurset, vælger ofte at blive i denne fantastiske by. Nogle opholder sig i byen i en måned og nyder livet, mens andre vælger at søge efter arbejde og starte et nyt liv i Barcelona. En af disse ”immigranter” er Celine Tissot fra Schweiz, som bestod ESB kurset i maj 2014:

Maj 2014. Celine (nederst til højre) sammen med hendes holdkammerater. Tre uger efter kursusstart.

 

Celine, hvorfor valgte du egentligt at tilmelde dig EBS Barcelona?
”Tja, Det var faktisk en ret nem beslutning for mig. Jeg har altid drømt om at tage til Barcelona, så da jeg så at EBS havde en skole i Barcelona, vidste jeg bare at det var dér jeg skulle hen. Jeg har altid følt, at på et eller andet tidspunkt skulle jeg bo i Barcelona, og takket være kurset, så lever jeg nu drømmen” (hun blinker til mig).

Hvad synes du om kurset?
”EBS kurset er en rigtig god pakkeløsning, hvor man lærer lidt af det hele, i stedet for blot at sidde på en bænk og læse en bog. Man trænes i at stå bag baren og får lektioner i flair, skænke i frihånd, opskrifter, og bare en god grundviden om spiritus. Der er hverken for lidt eller for meget af de forskellige lektioner, så jeg synes de har fundet en god balance i kurset.”

Ud af alle de ting du lige nævnte, hvad er så dit yndlings fag?
”Det er selvfølgelig faget, hvor man træner i at stå bag baren. Det er alles yndlings fag. I det fag tillærte jeg mig en rutine, som er uundværlig, når baren er propfyldt. Der er nemlig ikke tid til at tænke over tingene, når der er travlt, så der bruger man det man har lært og trænet i faget. Mine kolleger ved bedre hvor de mere atypiske ingredienser befinder sig, men jeg kan helt sikkert holde trit med dem i forhold til tempo.”

Redaktør: Juan er en af gutterne, som Celine arbejder sammen med. Nedstående forekom i Sipsmiths Twitter feed:

Nåh ja, hvor arbejder du forresten henne lige nu?
”I en bar der hedder Creps Al Born. Hvis du spørger mig, så er det en af de bedste barer i hele Barcelona. Jeg elsker det sted! Bartenderne hos Crepes er så inspirerende og de passer godt på mig. De ved at dette er mit første job som bartender, og de er så hjælpsomme med alt. De er ligesom min familie her i Barcelona.”

Hvorfor synes du, at det er en af Barcelonas bedste barer?
“Du kan jo bare komme på besøg og se det med dine egne øjne! (Celine griner). Ej, ok. En af de ting som jeg aller bedst kan lide ved baren er, at du kan fortælle bartenderne, hvilken slags spiritus eller frugt du godt kan lide, og så laver vi en cocktail baseret på det. Gæsterne bliver lige imponeret hver gang, og jeg synes at dette fokus er essensen af god bartending: Viden om smag og blandingsforhold (mixology), så man kan skabe den perfekte, individuelle drink! Vi laver også vores egne afkog, hvilket er super fedt. Det jeg egentligt bare prøver at sige er, at jeg gerne vil være lige så dygtig, som vores bartendere. Og jeg mener det, du bør komme og besøge os en aften!”

Det vil jeg helt sikkert! Har du en bestemt cocktail, som du vil anbefale os?
”En Zombie eller en Acapulco. De minder om hinanden, da begge indeholder rom, lime og ananasjuice. Selvom der er ingefær og mynte i Acapulcoen, så er den fantastisk, og pynten til er karamelliseret ananas. Fantastisk. En anden cocktail, som jeg er sikker på du aldrig før har smagt, er Hood Rat – Her knuser vi rød peber og serverer det sammen med den lækre Żubrówka vodka, citronsaft og vaniljesirup. Det giver en frisk smagsoplevelse!”

Jeg skal helt sikkert prøve en af dem! Men hvordan fik du det her job?
”Jeg gik blot ind i baren og afleverede en ansøgning og mit CV, i stedet for at sende det pr. e-mail. Det er langt mere personligt, og jeg ville jo gerne vise dem hvem jeg er. Da jeg afleverede mit CV havde jeg endnu ikke fået oprettet et lokalt telefonnummer, hvilket barbestyreren forslog at jeg fik lavet hurtigst muligt. Så snart jeg havde det plads, tog jeg tilbage til baren, og der vidste bestyreren, at han ville give mig jobbet. Jeg tror det lykkedes, fordi jeg gjorde en lille ekstra indsats.”

Skaf de fedeste bartender jobs

Celine gjorde det helt rigtige, men der er mange flere tricks, som kan hjælpe dig til at lande dit drømmejob:

VIS MIG HVORDAN

Hvordan vil du sammenligne træningen med det at arbejde i en rigtig bar?
”Det er smukt. Den første ting der er anderledes end på skolen er, at du har med rigtige kunder at gøre. På skolen lærer vi at interagere med folk, men når man først står bag disken i en rigtig bar, så opdager man at jobbet er meget mere end blot at lave cocktails. Du er festens midtpunkt og du skal underholde dine gæster. På Creps fokuserer vi meget på vores gæster, og sørger for at alle har et smil på læben. Jeg arbejder lige nu på at opnå det næste WFA niveau, fordi flair også er meget nyttigt her. De gutter jeg arbejder sammen med, brillerer med deres flair tricks hele tiden, så det biver fedt at kunne holde trit med dem.”

Gennemgå alle bevægelserne: Flair gør dig til en bedre vært, og det skaffer gode drikkepenge.

 

Kan du bruge det du lærte hos EBS Barcelona på Creps?
”Selvfølgelig! En god ting ved EBS er, at du kan ankomme til skolen med absolut ingen viden om bartending, og de vil alligevel lære dig alt hvad du behøver at vide. Takket være EBS, fik jeg den grundlæggende viden, som en bartender skal have, og det resulterede i det job jeg har nu. Det at arbejde på Creps, er ligesom at tage et udvidet kursus. Dem jeg arbejder sammen med nu, gennemgik nogle af de masterclasses sammen med mig, inden jeg havde min første vagt, hvilket var helt fantastisk. Der er stadig en masse jeg skal lære, og jeg elsker det: der er så megen viden om denne branche jeg gerne vil opnå.”

Lige et sidste spørgsmål – hvad er det bedste ved Barcelona?
”Jeg kan lide alt, men hvis jeg skal vælge én enkelt ting, så må det blive madkulturen. Det svar forventede du nok ikke, hva’ (Celine griner)? Nej, men denne by har bare så meget at byde på. Folk her er venlige, åbne og fordomsfri, og kulturen, stranden og de smukke parker er næsten bygget til at køre på longboard. Der er en varm atmosfære, som gør en glad, og jeg tror aldrig jeg bliver træt af det her sted. Det er mit personlige paradis!”

Vil du se om European Bartender School også er noget for dig?

Få en gratis brochure nu:

  • Tjek også alle vores andre destinationer
  • Få et indtryk af atmosfæren på skolerne
  • Se hvad EBS bartenderkurser handler om

Skaf mig en gratis brochure!

Editor ps:
Så, den anden dag besøgte vi Creps og så Celine i aktion. Vi så alt det hun fortalte om i interviewet og så meget mere. Det hele fungerer bare, og vi vil helt sikkert anbefale dig at besøge Barcelonas Creps Al Born, hvor du skal prøve de vilde, improviserede cocktails.