Interview: Eleverne anmelder EBS Sydney

2nd December 2014
Interview: Eleverne anmelder EBS Sydney

Der er stadig ikke mange anmeldelser af vores kurser på steder som Tripadvisor.com eller Oyster.com, så vi kontakter ofte tidligere EBS elever for at høre, hvordan det gik hos EBS og hvordan det gik efter kurset. Deres meninger og udvikling giver dig et godt indtryk af, hvad du kan forvente, når du booker et kursus hos European Bartender School. Denne uge bliver EBS Sydney anmeldt af Michael Issa – en tidligere elev, som har fået succes i Sydneys bartendermiljø. Han blev teknisk set uddannet på en af vores andre skoler, men siden han tog til Sydney og afprøvede sit EBS certifikat, så giver det god mening at kategorisere det som en EBS Sydney anmeldelse. Kurserne er desuden helt ens, om du er i Phuket, Sydney eller en af vores andre destinationer.

Så, Michael, hvornår tog du dit EBS kursus?
“Jeg tog mit kursus i August 2013 i Thailand (Læs: Phuket). Derefter rejste jeg rundt i Asien et stykke tid, før jeg landede i Sydney og fik et job som cocktailbartender.”
Lær mere om EBS Phuket

Hvad var dit første indtryk af Australien?
“Australierne er et meget blandet folk, med masser af forskellige kulturer og mennesker fra hele verden. Det har alt, fra den smukke natur til de bedste top class barer, diskoteker og natteliv. Folk er meget venlige, når man sammenligner med den arrogante attitude mange Europæere har. Men det jeg virkelig vil sætte fokus på, er alle de rejsende, der kommer forbi. Fra alle verdenshjørner. Australien er det nye sort, og du møder masser af spændende mennesker, når du rejser rundt.”

Hvorfor kom du til Sydney?
“Sydney har masser af forskellige muligheder, hvis du elsker bartending. Der er high-class cocktailbarer, kæmpe natklubber og derudover gode lønninger og drikkepenge. Det er super, hvis du gerne vil spare lidt op og tage ud og rejse engang imellem. Der er nærmest ingen begrænsninger i din fritid. Lige meget hvad du vil, så kan du gøre det i Sydney.”

Hvor har du arbejdet?
“Jeg har arbejdet masser af steder. Jeg elsker at prøve nye ting for at finde min stil indenfor bartending. Jeg har prøvet forskellige ting, fra fyldte diskoteker som The Marquee på kasinoet, de hotteste steder, som The Backroom ved Kings Cross til de mere stille og rolige som Catch i Potts Point. Mit næste stop er nok en rigtig, professionel cocktailbar, hvor der er masser af nyt at lære.”

Føler du, at EBS er grunden til, at du er nået så langt?
“Helt sikkert! EBS gav mig en masse viden og et godt grundlag for at starte i Sydney, som har cocktailkultur med en enormt høj standard. Cocktails, mixology og brand- og produktviden har gjort mig mere selvsikker, når jeg tager en prøvevagt i en ny bar. Og for det meste får jeg jobbet bagefter. Kurset har også inspireret mig til hele tiden at udvikle mig. Jeg prøver hele tiden at blive bedre til mit job. Jeg fik faktisk et job på grund af EBS kursusbogen. Til jobsamtalen på The Marquee stillede mig et spørgsmål om tequila, og jeg huskede svaret fra en af EBS skolens tests. Senere fortalte de mig, at de var grunden til, at jeg fik jobbet.”

Stamkunder på Marquee Sydney – copyright The Marquee

Vil du anbefale Sydney som den første destination for nye bartendere?
“Helt sikkert. Sydney har det hele. Byen har masser af udfordringer for bartendere, og man lærer hele tiden noget nyt. Og selv hvis man ikke tænker som bartender er der stadig masser af grunde til at tage til Sydney.”

Hvad er den cooleste bar i Sydney?
“Tja, jeg planlægger ikke rigtig mere, men jeg tror, at jeg rejser rundt imens jeg arbejder. Så ser vi, hvor livet tager mig hen. Jeg håber på at ende i en af de federe byer, som Las Vegas, Singapore, Rio de Janerio eller måske et fedt sted i Caribien. Det er der jeg tror, at man bliver inspireret som bartender.”

Hvad er den cooleste bar i Sydney?
“Der er så mange fede steder, hvor man kan gå ud, slappe af og få en god cocktail. Hvis du vil feste, så er The Marquee, Ivy, The Backroom og Cargo fede steder. Men skal du have de fedeste cocktails, så kan du tage på Buttonbar, Eau de Vie, The Baxter inn, Barbershop og The Loft. Sydney har nogle af verdens bedste barer!”

Hvad laver du i din fritid i Sydney?
“Jeg elsker at gå på stranden, dyrke flair, gå på sightseeing, feste, gå i Imax, verdens største biograf, surfing osv. Tag et smut til Bondi Beach, fyr op for flaiflaskerne i de botaniske haver, tag ud til det funky Newtown eller besøg Opera Bar – med udsigt over Operahuset (som er dansk designet) og Harbor Bridge på samme tid!”

Michael på hans nuværende arbejdsplads, the Cargo bar – billedet er fra voena.com.au

Hvordan vil du beskrive Australien og Sydney med tre ord?
“1) Sjov 2) Eventyr 3) Oplevelse for livet”

Hvad er din yndlingscocktail og hvorfor?
“En whiskey sour med en high-class whiskey. En Espresso Martini er nummer 2. Jeg elsker god whiskey og kaffe.”

Hvad er det bedste du har prøvet i Sydney?
“Jeg elsker at gå på sightseeing. Sydney har en masser at tilbyde. Nattelivet er også godt, og noget helt andet end resten af verden. Med så mange mennesker fra hele verden har barer og diskoteker udviklet en meget international og anderledes kultur. Det giver os, de rejsende, en masse muligheder, når vi vil ud og få en drink (eller ti).”

Hvorfor skal man vælge EBS Sydney?
“Fordi de er en fed oplevelse, og det er nemt at finde arbejde og rejse i Australien med et arbejde/ferie visa. Det er en god mulighed, hvis du er træt af vejret derhjemme, eller du bare vil opleve noget fuldstændig fantastisk!”

Stadig ikke overbevist om, at EBS er verdens bedste bartenderskole?!

Download vores gratis brochure her!

Download gratis brochure